Jesenska pasja šola

Vpis v jesensko pasjo šolo, bo v nedeljo 27.8.2017 ob 10,00 uri, na društvenem vadišču v Varpoljah. Informacije na tel. št. 051 436 607 ( Dominik) ali 041 324 367 ( Ferdo).
Vabljeni vsi lastniki mladih pa tudi malo manj mladih psov, ki bi svoje ljubljenčke radi vzgojili in socializirali.

S šolanjem psov v našem društvu želimo doseči, da bodo psi in njihovi lastniki živeli bolje in bolj harmonično. Lastnikom želimo približati pasji svet in razmišljanje, pse pa vzgojiti v prijetne spremljevalce.

MALA ŠOLA

V tečaj male šole se lahko prijavijo lastniki s psi, ki so starejši od dveh mesecev. V rani mladosti je mladič najbolj učljiv in pridobiva največ znanj in izkušenj za nadaljnje življenje s svojim lastnikom. V šoli boste spoznali osnove vzgoje in šolanja predvsem pa ga boste začeli spreminjati v prijetnega življenskega sopotnika. Program obsega celotno osnovno poslušnost in socializacijo psa (privajanje na različne vplive v svojem življenskem okolju).

Tečaj ni namenjen izključno mladičem, temveč psom vseh starosti brez predznanja, namenjen pa je tudi lastnikom psov, ki se naučijo prijetnega  sobivanja s svojim štirinožnim prijateljem.

NADALJEVALNI TEČAJ

Vpišejo se lahko  vsi, ki so zaključili program male šole. Tečaj je nadgradnja znanja pridobljenega v mali šoli. Skozi vaje se utrjuje osnovna poslušnost, poudarek je na vodenju in kontroli psa brez povodca. Še več je poudarka na odpravljanju klasičnih neželenih vedenj, kot so skakanje po ljudeh, pobiranje hrane, vlečenje na povodcu, priklic psa itd. Skozi tečaj si vodnik in pes pridobita znanje, potrebno za opravljanje izpita B-BH ( izpit za psa spremljevalca z preizkusom obnašanja v urbanem okolju).